Mannheimer Swartling har en internationellt välrenommerad tvistlösningsverksamhet och företräder klienter oberoende av nationalitet och tillämplig lag inom allt som rör kommersiella tvister. Bland våra klienter finns aktörer inom i princip alla verksamhetsområden och branscher.

Vi hjälper klienter med exempelvis processlägesbedömningar, utredningar, skriftväxling, skiljeförfaranden, domstolsprocesser, medling, förlikningsförhandlingar och andra alternativa tvistlösningsformer. De flesta av gruppens medlemmar arbetar med skiljeförfaranden och domstolsprocesser. En särskild specialistgrupp arbetar med internationella investeringstvister.

Ledande inom skiljeförfarande

Gruppen har mycket omfattande erfarenhet både av skiljeförfarande enligt SCC:s skiljedomsregler och enligt andra regler och institut som ICC, LCIA, ICDR, DIS, HKIAC, CIETAC, ICAC, UNCITRAL, ICSID, SIAC och VIAC. Vår tvistlösningsverksamhet finns representerad på byråns kontor i Sverige och Singapore.

Heltäckande expertis inom kommersiella tvister

Vi hjälper klienter med kommersiella tvister inom samtliga branscher och verksamhetsområden – exempelvis fordonsindustri, energi, finansiella institutioner, Health Care och Life Science, infrastruktur och entreprenad, IT, telekom och teknologi, media och underhållning, Private Equity, M&A, fastighet samt shipping och transporter.

Juristerna inom samtliga byråns verksamhetsområden har stor vana av att samarbeta i kontors- och verksamhetsöverskridande team. Vi har även ett väletablerat nätverk av ledande, internationella advokatbyråer. Därmed kan rådgivningen snabbt skräddarsys med hänsyn till varje enskild klient och till varje enskilt uppdrag.

Rådgivningen i urval

  • Processlägesbedömningar
  • Utredningar
  • Skriftväxling
  • Skiljeförfaranden
  • Domstolsprocesser
  • Medling
  • Förlikningsförhandlingar och andra alternativa tvistlösningsformer