Har du gått ut gymnasiet? Är du nyfiken på hur det är att arbeta på en advokatbyrå? Kanske överväger du att studera juridik? Som juniorassistent hos oss hjälper du byråns jurister i deras dagliga arbete. Under ett år får du värdefull arbetslivserfarenhet och knyter nya kontakter inför framtiden.

Att vara juniorassistent är ett varierande arbete. Typiska arbetsuppgifter är informationssökning, dokumenthantering och mötesbokningar, men ofta dyker det upp andra typer av uppgifter. Tjänsten är en visstidsanställning på heltid och varar i 1 år.

Bli en viktig del i teamet

Som ett viktigt stöd för byråns jurister kommer du att samla på dig mängder av erfarenheter. När du börjar hos oss får du gå en rad olika utbildningar – bland annat en uppskattad ”crash course” inom affärsjuridik. Du har regelbundet möjlighet att delta på sociala aktiviteter i byråns regi. Att bli juniorassistent kräver inga förkunskaper utöver en gymnasieexamen. Oavsett vad du har för framtidsplaner är vi måna om att hålla kontakten med dig när du har slutat. Ibland kommer någon tillbaka till oss med en juristexamen, och det är så klart extra roligt.

Vem är du?

För att trivas hos oss tror vi att du är noggrann, vill utvecklas och tycker om att ta ansvar. Du är dessutom serviceinriktad och har en god samarbetsförmåga. Om du tidigare har arbetat med service i någon form är det meriterande. Samma sak gäller dig som talar flera språk eller har ett intresse för juridik, men det är inget krav.

Ansökan

När vi söker juniorassistenter hittar du annonsen under Lediga tjänster. Till Stockholmskontoret rekryterar vi två gånger per år. Ansökan öppnar i mars för de som börjar under sommaren och i augusti för de som börjar i slutet av året. Du träffar oss också varje år på SACO-mässan.