Svenska Juridiska Mästerskapen är den enda tävlingen i processföring som avgörs inför svensk domstol. Förutom chansen att vinna segerbucklan till ditt universitet, 20 000 kronor och en resa till byråns kontor i New York får du som deltagare också ett utmärkt tillfälle att skaffa dig processerfarenhet och visa upp dina juridiska färdigheter.

Tillsammans med din lagkamrat kommer du att tilldelas en roll som antingen kärande eller svarande i ett fiktivt case. Sedan processar ni skriftligen och inför domstol – precis som i verkligheten. Tävlingsjuryn består av verksamma domare och erfarna advokater. Det bästa laget på varje ort representerar sitt universitet vid riksfinalen inför justitieråden i Högsta domstolen.

Bankett och prisutdelning

Finaldagen avslutas med en bankett hos Mannheimer Swartling tillsammans med tävlingsdeltagare, domare och funktionärer – ett sällsynt tillfälle att lära känna några av landets främsta processjurister.

Vilka får tävla?

SM i juridik arrangeras av sammanslutningen för de Svenska Juridiska Mästerskapen, SSJM – en ideell förening grundad av de juridiska föreningarna i Stockholm, Göteborg, Uppsala, Örebro, Lund och Umeå. Du som läser på något av juristprogrammen i Sverige är varmt välkommen att anmäla dig. Minst två lagmedlemmar ska vara eller ha varit inskriven på kursen i processrätt.

Anmälan

Läs mer och anmäl dig på www.smijuridik.se. Anmälan öppnar i januari.