IntervjuMaria Holme

Maria Holme, senior associate i verksamhetsgruppen Företagsöverlåtelser

Jag var sommartrainee på Mannheimer Swartling under min studietid och kollegorna, den välkomnande stämningen och arbetsuppgifterna, gjorde att jag blev helt övertygad om att det var till Mannheimer Swartling jag ville söka mig efter att jag avslutat juristutbildningen.

Jag blev helt övertygad om att det var till Mannheimer Swartling jag ville söka mig

Efter examen började jag i byråns verksamhetsgrupp Företagsbeskattning och trivdes utmärkt där. Jag jobbade mycket med skatteprocesser och tyckte det var roligt att vrida och vända på svåra skattefrågor och skriva inlagor till domstolen där vi argumenterade för vår klients sak.

Efter två år roterade jag till M&A, alltså gruppen som arbetar med företagsöverlåtelser, och där har jag valt att stanna kvar. Jag gillar variationen och tempot i M&A, att man får inblick i olika branscher och att vara en del av spännande transaktioner. I M&A jobbar vi mycket i team där vi samarbetar nära våra specialistgrupper, och det är häftigt att se vilken kompetens det finns bland kollegor i alla möjliga och omöjliga frågor som kan dyka upp i ett ärende.

Under min tid på byrån har jag även varit på secondment i Tokyo på en av Japans största advokatbyråer. Det var ett otroligt spännande halvår då jag fick inblick i hur man arbetar med affärsjuridik i en helt annan kultur och även fick lära känna ett fantastiskt land som i flera avseenden skiljer sig mycket från Sverige. Mannheimer Swartling har nära relationer med byråer runt om i världen, vilket underlättar i internationella transaktioner som ofta innebär samarbete över gränserna, och även möjliggör secondment.