Fredrik Svensson

Partner, Advokat, Malmö

Fredrik Svensson
Erfarenhet
Partner, Mannheimer Swartling, 2010-
Associate, Mannheimer Swartling, 2001-2009
Secondment, European Investment Bank, Luxemburg, 2003-2004
Utbildning
Jur kand (Lunds universitet, 2001)
Erasmus studies (University of Westminster, London)
Medlemskap
Sveriges advokatsamfund, 2006
Medlem i Association of European Business kommitté avseende compliance och etik
Grundare till Stipendiestiftelsen Avstamp för Juridiska Studier
Styrelseledamot i Business and Human Rights Lawyers Association
Språk
Svenska
Engelska
Ryska
Tyska
Publikationer
“Entering Russia – the JV to be or not to be”. The AEB Finance and Investments Committee’s guide on How to Invest in Russia, September 2014
Selecting Sweden and Swedish law for an international joint venture owning assets in, inter alia, Russia”, “Mergers & Acquisitions”, no 3 (2013)
”Choosing an alternative legal system”, publicerad i “Mergers & Acquisitions”, no 5 (2012)
"Set-off Law and Practice - An International Handbook", Oxford University Press UK, april, 2006
Utmärkelser
• "Fredrik Svensson provides local counsel to international law firms on Russia-related matters. Clients appreciate his local knowledge and 'ability to see the broader picture'.” (Chambers & Partners)
• "The multilingual Fredrik Svensson of Mannheimer Swartling impresses clients with his attentive service and astute legal insight [.... ]" (Chambers Global)
• Recognised as “Foreign Expert” (Chambers Global)
• "Client Choice Award 2012" (International Law Office)
Grupper och branscher
Bank och finans
Corporate Sustainability and Risk Management
Trade
Sustainability and ESG
Cookies

För att göra hemsidans funktioner och information tillgängliga för dig använder vi oss av cookies. En cookie är en textfil som sparas på din enhet. Viss information som inhämtas genom dessa cookies delas med tredje part. Vi använder bara sådana cookies som är nödvändiga för att hemsidan ska fungera korrekt och dessa kan därför inte stängas av. För ytterligare information, se Information om användning av cookies.