KarriärDin väg till näringslivets centrum

Rekrytering

Som affärsjurist hos oss kommer du rakt in i näringslivets hetluft. Du får möjlighet att arbeta med de mest komplexa affärerna i Sverige och internationellt. 

Vi ger dig dessutom verktygen att ständigt utveckla din juridiska spetskompetens och branschkunskap. För oss är du som person lika viktig som dina meriter. Att du delar våra grundläggande värderingar är viktigt för oss, liksom ditt intresse och din fallenhet för affärsjuridik och konsultrollen.

Redan från start antar du tillsammans med oss utmaningen att arbeta med komplexa och internationella uppdrag i näringslivets centrum. Vår marknadsledande position gör att vi kan satsa avsevärda resurser på såväl utbildning – exempelvis vad gäller affärsmannaskap, projektledning och förhandlingsteknik – och specialisering inom byråns affärsjuridiska områden.

StudentFör dig som studerar juridik

Varje år erbjuder vi drygt 30 studenter möjligheten att genom vårt sommartraineeprogram prova på rollen som affärsjurist och arbetet på byrån vid något av våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Helsingborg.

Det sex veckor långa programmet ger dig en inblick i vår kultur, en praktisk introduktion till affärsjuridiken och konsultrollen samt ett stort socialt kontaktnät med jurister verksamma hos oss och juridikstudenter från andra universitet. 

Mer om Sommartraineeprogrammet

Är du nyfiken på vad som händer bakom våra dörrar och hur rollen som affärsjurist ser ut? Välkommen till ”Mannheimer
Swartling-dagen ”  - ett event där vi visar dig vår insida och vardag.

Under en halvdag hos oss får du en introduktion till vår byrå genom att delta i caseövningar med våra jurister och lyssna till spännande föreläsningar. Du träffar även flera delägare och HR samt har möjlighet att ställa frågor såväl under dagen som under kvällens middag och mingel.

Mer om Mannheimer Swartling-dagen

De Svenska Juridiska Mästerskapen är en rikstäckande tävling i processföring inför svensk domstol. Juridikstudenter från universiteten i Uppsala, Stockholm, Lund, Örebro, Göteborg och Umeå är inbjudna att delta.

Förutom chansen att vinna 10 000 kronor och en resa till Shanghai, får deltagarna också ett utmärkt tillfälle att skaffa sig processerfarenhet och visa upp sina kunskaper.

Läs mer om De Svenska Juridiska Mästerskapen

Varje höst och/eller vår håller vi event för Stockholm, Uppsala, Göteborg, Lund, Umeå och Örebro universitet. Eventen hålls både på plats på universiteten samt på våra kontor.

Tema och aktivitet varierar, men det kan exempelvis handla om middagar, caselösning, frukostföreläsningar eller bowling.

Varje år erbjuder vi fyra traineeplatser på vårt Brysselkontor för studenter som är i slutet av sin utbildning eller nyligen avslutat sina studier. Som trainee får du prova på rollen som internationell affärsjurist genom att arbeta i vår EU- och konkurrensgrupp i EU-rättens huvudstad. Under sex månader

får du en god inblick i vår verksamhet och en praktisk introduktion till affärsjuridiken och konsultrollen. Utöver att arbeta med jurister från vårt Stockholms- och Brysselkontor har du kontakt med jurister från våra kontor i Ryssland, Kina och USA, liksom med andra advokatbyråer runtom i världen.

Mer om traineetjänsten i Bryssel

En kvällskurs om konsten att skriva juridik till olika målgrupper. Handgripliga råd och verktyg varvas med praktiska övningar med feedback i mindre grupper.

Kursen hålls på vårt Stockholmskontor under hösten.

Vi vill gärna träffa alla som gör tingstjänstgöring för att berätta mer om oss och hur vi arbetar. En gång per år bjuder vi därför in de som sitter ting till föreläsning, middag och mingel

på vårt närmsta kontor (i Stockholm, Göteborg eller Malmö).

Varje höst finns vi på plats i London och träffar svenska juriststudenter som studerar på universiteten i eller omkring London, och i mån av tid håller vi även studiebesök för

internationella juriststudenter via olika studentföreningar på våra kontor i Sverige.

I mån av tid håller vi även studiebesök för grupper av juriststudenter via olika studentföreningar eller för gymnasieklasser med inriktning på juridik.

ReportageMöt några av våra jurister

Anna BryngelssonAnna Bryngelsson, biträdande jurist inom verksamhetsgrupperna Miljörätt och Fastighetsrätt.

Miljörätt är ett otroligt spännande rättsområde att arbeta med. Både lagstiftningen och rättspraxis utvecklas ständigt och eftersom i princip all miljörättslig reglering kommer från EU måste man navigera i både svensk rätt och EU-rätt.

Läs mer om Anna Bryngelsson

Aron SkogmanAron Skogman, biträdande jurist inom byråns grupp för Tvistlösning.

Arbetsuppgifterna i tvistlösningsgruppen ger stort utrymme för kreativitet. Inget ärende är det andra likt och man startar ofta med ett "vitt blad" som till slut ska fyllas med argument för att övertyga en domstol eller skiljenämnd om att din klient har rätt.

Läs mer om Aron Skogman

Erica Wiking HägerErica Wiking Häger, delägare och ord­förande i verksamhetsgruppen Corporate Sustainability and Risk Management.

När jag pluggade juridik i Uppsala i början av 1990-talet drömde jag om att arbeta för FN. Jag läste därför en fördjupningskurs i mänskliga rättigheter. Idag känns det oerhört tillfredsställande att kunna kombinera mitt engagemang för mänskliga rättigheter med affärsjuridiken.

Läs mer om Erica Wiking Häger

Henrik DockHenrik Dock, biträdande jurist inom verksamhetsgruppen Företagsöverlåtelser.

När jag läste juridik jobbade jag på kollo under ett par somrar. Känslan här på byrån är väldigt lik den som rådde där, det vill säga en oerhört stark gemenskap som uppstår genom att alla arbetar intensivt tillsammans och mot samma mål. Det är så långt från att sitta av tid som man kan komma.

Läs mer om Henrik Dock