KarriärDin väg till näringslivets centrum

Rekrytering

Som affärsjurist hos oss kommer du rakt in i näringslivets hetluft. Du får möjlighet att arbeta med de mest komplexa affärerna, även internationellt. 

Vi ger dig dessutom verktygen att ständigt utveckla din juridiska spetskompetens och branschkunskap. För oss är du som person lika viktig som dina meriter. Att du delar våra grundläggande värderingar är viktigt för oss, liksom ditt intresse och din fallenhet för affärsjuridik och konsultrollen.

Redan från start antar du tillsammans med oss utmaningen att arbeta med komplexa och internationella uppdrag i näringslivets centrum. Vår marknadsledande position gör att vi kan satsa avsevärda resurser på såväl utbildning – exempelvis vad gäller affärsmannaskap, projektledning och förhandlingsteknik – som introduktion och vidare specialisering inom byråns affärsjuridiska områden.

StudentFör dig som studerar juridik

Varje år erbjuder vi drygt 30 studenter möjligheten att genom vårt sommartraineeprogram prova på rollen som affärsjurist och arbetet på byrån vid något av våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Helsingborg.

Det sex veckor långa programmet ger dig en inblick i vår kultur, en praktisk introduktion till affärsjuridiken och konsultrollen samt ett stort socialt kontaktnät med jurister verksamma hos oss och juridikstudenter från andra universitet. 

Mer om Sommartraineeprogrammet

Är du nyfiken på vad som händer bakom våra dörrar och hur rollen som affärsjurist ser ut? Välkommen till ”Mannheimer
Swartling-dagen ”  - ett event där vi visar dig vår insida och vardag.

Under en halvdag hos oss får du en introduktion till vår byrå genom att delta i caseövningar med våra jurister och lyssna till spännande föreläsningar. Du träffar även flera delägare och HR samt har möjlighet att ställa frågor såväl under dagen som under kvällens middag och mingel.

Mer om Mannheimer Swartling-dagen

De Svenska Juridiska Mästerskapen är en rikstäckande tävling i processföring inför svensk domstol. Juridikstudenter från universiteten i Uppsala, Stockholm, Lund, Örebro, Göteborg och Umeå är inbjudna att delta.

Förutom chansen att vinna 10 000 kronor och en resa till Shanghai, får deltagarna också ett utmärkt tillfälle att skaffa sig processerfarenhet och visa upp sina kunskaper.

Läs mer om De Svenska Juridiska Mästerskapen

Varje år erbjuder vi fyra traineeplatser på vårt Brysselkontor för studenter som är i slutet av sin utbildning eller nyligen avslutat sina studier. Som trainee får du prova på rollen som internationell affärsjurist genom att arbeta i vår EU- och konkurrensgrupp i EU-rättens huvudstad.

Under sex månader får du en god inblick i vår verksamhet och en praktisk introduktion till affärsjuridiken och konsultrollen. Utöver att arbeta med jurister från vårt Stockholms- och Brysselkontor har du kontakt med jurister från våra kontor i Tyskland, Ryssland, Kina och USA, liksom med andra advokatbyråer runtom i världen.

Mer om traineetjänsten i Bryssel

ReportageMöt några av våra jurister

Erica Wiking HägerErica Wiking Häger, delägare och ord­förande i verksamhetsgruppen Corporate Sustainability and Risk Management.

När jag pluggade juridik i Uppsala i början av 1990-talet drömde jag om att arbeta för FN. Jag läste därför en fördjupningskurs i mänskliga rättigheter. Idag känns det oerhört tillfredsställande att kunna kombinera mitt engagemang för mänskliga rättigheter med affärsjuridiken.

Läs mer om Erica Wiking Häger

Aron SkogmanAron Skogman, biträdande jurist inom byråns grupp för Tvistlösning.

Arbetsuppgifterna i tvistlösningsgruppen ger stort utrymme för kreativitet. Inget ärende är det andra likt och man startar ofta med ett "vitt blad" som till slut ska fyllas med argument för att övertyga en domstol eller skiljenämnd om att din klient har rätt.

Läs mer om Aron Skogman

Emma NoreklintEmma Noreklint, biträdande jurist inom verksamhetsgruppen Bank och finans.

Jag läste finansrätt ett halvår i London under mina juridikstudier vid Göteborgs universitet. Eftersom jag visste att Mannheimer Swartling hade en erkänt skicklig bank- och finansgrupp sökte jag därefter sommarjobb på byrån. Jag tillfrågades då varför jag inte gick på en intervju för ett fast jobb istället – så då gjorde jag självklart det!

Läs mer om Emma Noreklint

Lucas JonssonLucas Jonsson, delägare och medlem av byråns verksamhetsgrupp för Företagsöverlåtelser.

Att vara stationerad utomlands ställer höga krav på eget driv och egna initiativ. Här i Kina är vi en nischad och därmed förhållandevis liten aktör på en jättemarknad. Samtidigt är vårt varumärke otroligt starkt, vilket öppnar för spännande affärer och nya möjligheter.

Läs mer om Lucas Jonsson

Adam GreeneAdam Green, delägare och medlem av byråns 
verksamhetsgrupp Företagsöverlåtelser.


Ytligt sett handlar vår affärsmodell om fördelning av pengar. Men den djupare innebörden är att varje enskild medarbetare  måste göra bra ifrån sig för att byrån ska nå framgång. Vi måste dessutom samarbeta för att kunna dra full nytta av den samlade kompetensen på byrån.

Läs mer om Adam Green

Isabella Ramsay, delägare och medlem av byråns verksamhetsgrupp för Företagsöverlåtelser.

Jag kom direkt till byrån från studier i Helsingfors. Första tiden här var fantastisk. Jobbet var intensivt och utvecklingskurvan otroligt brant, men vi hade roligt också och jag uppskattade samvaron med mina trevliga och duktiga kollegor. Jag fick åka till New York för secondment och studier efter ett par år. Jag får nog erkänna att jag redan då drömde om att kunna blir delägare här, även om det kanske var ohälsosamt tidigt.

Läs mer om Isabella Ramsay

Daniel Kim, biträdande jurist inom byråns grupp för EU- och konkurrensrätt.

Jag placerades i Bryssel direkt i samband med min anställning. Det var 2010, ett fantastiskt starkt år med många stora transaktioner som jag direkt blev inblandad i. Eftersom det är ett mindre kontor fick jag ta ett större ansvar och lärde mig oerhört mycket på kort tid. Det blev en rivstart.

Läs mer om Daniel Kim

EventVi vill träffa dig

Den personliga kontakten är viktig för oss och genom våra event vill vi berätta mer om vilka vi är, vilka karriärmöjligheter vi erbjuder och hur en vardag som biträdande jurist hos oss kan se ut. För
att få mer information och inbjudningar till våra event, följ vår sida på facebook.