SupportorganisationJuniorassistent

I denna roll tillhör du en eller flera verksamhetsgrupper och ditt uppdrag är att stötta delägare och jurister i deras dagliga arbete. Du får möjlighet att ta eget ansvar och ofta själv strukturera samt planera dina arbetsuppgifter. Du kommer bland annat att få arbeta med informationssökning, dokumenthantering, boka och planera möten, budhantering samt utläggsräkningar.

Vanligtvis börjar du som juniorassistent direkt efter gymnasiet och jobbar hos oss i ett till två år. De allra flesta som söker jobbet vill testa på arbetslivet innan fortsatta studier. Det är inte ovanligt att våra juniorassistenter själva har siktet inställt på att bli jurister och ser detta som en möjlighet att få en inblick i en juridisk verksamhet.

Förutom en gymnasieutbildning (det behöver inte vara en juridisk inriktning) kräver vi inga förkunskaper av dig som arbetar som juniorassistent hos oss. Väl på plats kommer du att få all utbildning som du behöver i din vardag på Mannheimer Swartling. Du kommer bland annat att få grundläggande utbildning i Office-paketet. Du kommer också att få genomgångar i våra interna mallar, system och externa databaser. Personliga egenskaper vi värdesätter är att du gärna tar eget ansvar, är noggrann och vill utvecklas.