SupportorganisationJuniorassistent

I denna roll tillhör du en eller flera verksamhetsgrupper och ditt uppdrag är att stötta juristerna i deras dagliga arbete. Du får möjlighet att ta eget ansvar och ofta själv strukturera samt planera dina arbetsuppgifter. Du kommer bland annat att få arbeta med informationssökning, dokumenthantering, boka och planera möten, budhantering samt utläggsräkningar.

Vanligtvis börjar du som juniorassistent direkt efter gymnasiet och jobbar hos oss i ett till två år. De allra flesta som söker jobbet vill testa på arbetslivet innan fortsatta studier. Det är inte ovanligt att våra juniorassistenter själva har siktet inställt på att bli jurister och ser detta som en möjlighet att få en inblick i en juridisk verksamhet.

Förutom en gymnasieutbildning (det behöver inte vara en juridisk inriktning) kräver vi inga förkunskaper av dig som arbetar som juniorassistent hos oss. Väl på plats kommer du att få all utbildning som du behöver i din vardag på Mannheimer Swartling. Du kommer bland annat att få grundläggande utbildning i Office-paketet. Du kommer också att få genomgångar i våra interna mallar, system och externa databaser. Personliga egenskaper vi värdesätter är att du gärna tar eget ansvar, är noggrann och vill utvecklas.

 

ReportageMöt några av våra juniorassistenter

Nora HultNora Hult, juniorassistent Stockholm

Första gången jag hörde talas om Mannheimer Swartling var på SACO-mässan. Jag hade sedan länge varit intresserad av juridik men var fortfarande osäker på vad jag ville göra i framtiden. Möjligheten att arbeta på en av Sveriges främsta advokatbyråer direkt efter gymnasiet lät både spännande och meningsfullt. Att arbeta som juniorassistent har minst sagt överträffat mina förväntningar. Nu, efter snart ett år hos Mannheimer Swartling, har jag fått en värdefull inblick i affärsjuridiken samtidigt som jag fortfarande lär mig nya saker varje dag. Som juniorassistent är man en självklar del av byråns team och får ett ansvar som gör att de arbetsinsatser man gör känns betydelsefulla. Att få arbeta med så fantastiska kollegor på en arbetsplats som ständigt utmanar är väldigt givande. De kompetenser man utvecklar som juniorassistent har man användning av oavsett vad man vill göra i framtiden.

Läs mer om Nora Hult

Jacob Engström, juniorassistent Stockholm Jacob Engström, juniorassistent Stockholm

Jag fick höra om Mannheimer Swartlings juniorassistenttjänst under ett seminarium på SACO-mässan i Malmö. Jag var redan intresserad av att studera juridik och såg tjänsten som en perfekt möjlighet att få en inblick i den affärsjuridiska världen samt hur det är att arbeta på en advokatbyrå. Att arbeta som juniorassistent på Mannheimer Swartling är häftigt eftersom det skiljer sig väldigt mycket från mina tidigare arbetsplatser. Här lär man sig hela tiden nya saker och slutar aldrig utvecklas. Det är extra roligt är att jag får ta mycket ansvar och kollegorna litar på att jag klarar mina arbetsuppgifter.

Läs mer om Jacob Engström