IntervjuNiklas Hagbard

Niklas Hagbard, partner i verksamhetsgruppen Företagsbeskattning

Mitt intresse för skatterätt väcktes redan under grundkursen i skatterätt på Stockholms universitet och mitt första sommarjobb inom juridik var på Skatteverket. När utbildningen sedan led mot sitt slut och det var dags att söka jobb var jag klar över att jag ville arbeta med skatt och samtidigt kändes det utmanande att prova på en affärsjuridisk byrå. Mannheimer Swartling med sin erkända skattegrupp var då det självklara förstahandsvalet.

Att arbeta med skattefrågor på en ledande affärsjuridisk advokatbyrå är både varierande och utmanande.

Jag kände direkt att jag hittat rätt och trivs lika bra nu som för tio år sedan. Att arbeta med skattefrågor på en ledande affärsjuridisk advokatbyrå är både varierande och utmanande. Det dagliga arbetet omfattar allt från att biträda klienter i domstolsprocesser till att vara en del av ett större team jurister med olika kompetensområden vid exempelvis ett företagsförvärv. Det är just variationen av ärenden samt den ständiga utvecklingen av lagstiftning och praxis som gör arbetet så stimulerande.

Både jag och min fru är uppväxta i Stockholm och har genom åren spenderat mycket tid i vår fantastiska skärgård, vilket vi nu även vill föra vidare till våra barn. Det kändes därför både självklart och viktigt att engagera mig i byråns pro bono-projekt med Race For The Baltic. Race For The Baltic är ett initiativ som på olika sätt arbetar med att återställa miljön i Östersjön och där byrån bistår med juridisk rådgivning. Detta känns oerhört angeläget och jag är glad över att kunna bidra med min kunskap till detta projekt.