IntervjuJacob Rosell Svensson

Jacob Rosell Svensson, associate i verksamhetsgruppen för Tvistlösning

När jag började läsa juridik i Lund visste jag inte vad affärsjuridik var för något (jag kände inte heller till några andra rättsområden för den delen) och jag hade inte hört talas om Mannheimer Swartling. Under studietiden intresserade jag mig för alla rättsområden på utbildningen, och givetvis för studentlivet i Lund! Det som lockade med att arbeta som affärsjurist var variationen, utmaningarna och rollen som rådgivare. Mannheimer Swartling kändes som ett självklart förstahandsval, främst på grund av Pure Lockstep-kulturen och sammanhållningen.

Förutom att utveckla sina juridiska kunskaper lär man sig något nytt om olika branscher varje dag.

Sedan den första terminen i Lund har jag tyckt att charmen med juridik främst ligger i knäckandet och argumentationen. Dessa delar är kärnan i tvistlösningsgruppens arbete och varje dag får jag fundera över juridiska problem och slipa på nya och bättre argument. Men det bästa med att arbeta i tvistlösningsgruppen är helt klart den härliga stämningen, de hjälpsamma kollegorna och att det alltid finns någon att vända sig till när man kör fast i en fråga.

Under mina tre år på byrån har jag fått arbeta med en uppsjö av olika slags ärenden som har rört allt från stora IT- och infrastrukturprojekt till sportevenemang och dataspel. Förutom att utveckla sina juridiska kunskaper lär man sig något nytt om olika branscher varje dag. Jag har även valt att engagera mig i rekryteringsfrågor och är därför med i olika studentsammanhang såsom Svenska Juridiska Mästerskapen, föreläsningar och andra events. Att även internt arbete uppmuntras är något som gör jobbet ännu roligare.