2 juli 2012 - Uppdrag

Wallenstam genomför vindkrafttransaktioner med Eolus Vind

Den svenska fastighetskoncernen Wallenstam har genomfört flera vindkraftstransaktioner med Eolus Vind. Transaktionerna innebär förvärv av sex driftsatta vindkraftverk i två vindkraftparker i Skara kommun och avyttring av sex vindkraftsprojekt. De sålda vindkraftsprojekten Bosberget, Lärkeskogen, Näset, Skogaryd, Skuggetorp och Ölme är spridda över landet från Mora i Dalarna till Alingsås i Västra Götaland.

Transaktionerna innebär att Wallenstam kommer att ha totalt 41 vindkraftverk och tre vattenkraftverk i drift med en sammanlagd installerad effekt på 81 megawatt.

Wallenstam bygger, utvecklar och förvaltar fastigheter i Stockholm, Göteborg och Helsingborg. Koncernen har en årlig omsättning på cirka 1,5 miljarder kronor i hyror och ett fastighetsvärde på cirka 27 miljarder kronor. Wallenstams aktie är noterad på NASDAQ OMX Stockholm.

Wallenstam rådgavs av Mannheimer Swartling i transaktionen. Byråns team bestod av delägare Johan Ljungberg, i samarbete med juristerna Emma Olnäs Fors och Emelie Thor.