4 december 2012 - Uppdrag

Wallenstam genomför vindkrafttransaktioner med Eolus Vind

Den svenska fastighetskoncernen Wallenstam har genomfört flera vindkraftstransaktioner med Eolus Vind. Transaktionerna innebär att Wallenstam förvärvar tre driftsatta vindkraftverk i parken Järnmunderöd i Munkedals kommun samt ett projekt med tillstånd att uppföra upp till sju verk i Knäred, Laholms kommun. Samtidigt avyttrar Wallenstam två vindkraftsprojekt till Eolus Vind; Långmarken i Kristinehamns kommun och Amnehärad i Gullspångskommun. Wallenstams nettoinvestering uppgår till 87 miljoner kronor.

Transaktionerna innebär att Wallenstam kommer att ha totalt 50 vindkraftverk och tre vattenkraftverk i drift med en sammanlagd installerad effekt på 96 megawatt.

Wallenstam bygger, utvecklar och förvaltar fastigheter i Stockholm, Göteborg och Helsingborg. Koncernen har en årlig omsättning på cirka 1,5 miljarder kronor i hyror och ett fastighetsvärde på cirka 27 miljarder kronor. Wallenstams aktie är noterad på NASDAQ OMX Stockholm.

Wallenstam rådgavs av Mannheimer Swartling i transaktionen. Byråns team bestod av delägare Johan Ljungberg, i samarbete med juristerna Emma Olnäs Fors, Charlotte Björnsdotter Lundgren och Linnea Ljung.