29 juli 2014 - Uppdrag

VBG Groups dotterbolag Ringfeder Power Transmission förvärvar Tschan

Ringfeder Power Transmission GmbH, ett dotterbolag till VBG Group AB, har förvärvat Tschan GmbH från den tidigare ensamme ägaren.

Ringfeder Power Transmission är en världsledande leverantör av produkter inom mekanisk kraftöverföring och energi-och stötdämpning. Tschan är en ledande leverantör av stora flexibla axelkopplingar, bland annat inom gruv-och stålindustri. Företaget stod inför finansiella problem och har genomgått en rekonstruktion i enlighet med tysk obeståndsrätt. En sådan rekonstruktion var en viktig förutsättning för Ringfeder Power Transmission att slutföra förvärvet. Den förvärvade divisionen inkluderar dotterbolag i USA och i Indien. Efter konsolidering, uppskattas det att Ringfeder Power Transmission kommer att ha en årlig omsättning på 43 miljoner euro och cirka 250 anställda.

Ringfeder Power Transmission rådgavs av Mannheimer Swartling i transaktionen. Byråns team i Tyskland leddes av Oliver Cleblad, främst assisterad av Caroline Siebenbrock, Rafael Hertz (arbetsrätt) och Christina Griebeler (finansiella frågor). Maria Tufvesson Shuck, från byråns kontor i New York, rådgav i amerikanska aspekter i ärendet.