6 februari 2012 - Uppdrag

Trelleborg och Freudenberg bildar globalt joint venture inom antivibrationslösningar

Trelleborg och Freudenberg har tecknat avtal om att bilda ett joint venture inom antivibrationslösningar för personbilar och tunga fordon. Vid årsskiftet 2010/2011 uppskattades den sammanlagda årsförsäljningen i de bolag som ingår i joint venture på cirka 12 miljarder kronor med 8 100 anställda i 17 länder. Genomförandet av affären förutsätter godkännande av berörda konkurrensmyndigheter.

Trelleborg är en global industrikoncern som utvecklar högpresterande lösningar som tätar, dämpar och skyddar i krävande industriella miljöer. Trelleborgkoncernen omsatte år 2010 cirka 27 miljarder kronor och har cirka 20 000 anställda i 40 länder. Företaget är noterat på NASDAQ OMX Stockholm.

Freudenberg är en familjeägd global koncern verksam inom ett flertal olika affärsområden och utvecklar bland annat lösningar och produkter som tätar och dämpar, filter, textilier, ytbehandlingsprodukter, särskilda smörjmedel och medicinsk-tekniska produkter. Freudenberg har 34 000 anställda i 59 länder runtom i världen.

Trelleborg rådgavs av Mannheimer Swartling. Byråns team leddes av Oliver Cleblad, främst assisterad av Nelli Schiebeler, Jens Engelmann-Pilger, Philipp Schön och Thilo Schulz samt Andreas Elving och Sabrina Wang som gav rådgivning beträffande de kinesiska aspekterna i transaktionen. Peter Linderoth ansvarade för rådgivning kring finansieringen av joint venture, assisterad av Susanne Forsberg.