14 juni 2012 - Uppdrag

Telenor förvärvar Open Net

Telenor Sverige har förvärvat Open Broadbandnet Sweden AB av Sweden Carnica Group. Förvärvet omfattar även ett avtal om teknisk support och underhåll mellan Telenor Sverige och Fiberdata.

Open Net är Sveriges näst största kommunikationsoperatör, sett till antalet anslutningar, och driver cirka 40 stadsnät och öppna nät i 36 kommuner över hela landet.

Telenor Sverige ingår i Telenor-koncernen och är en helhetsleverantör av kommunikationstjänster inom tele-, data- och media. I Telenor Sverige ingår även Bredbandsbolaget och Glocalnet som tillsammans har en årsomsättning på 11 950 miljoner kronor (2011) och cirka 2200 anställda. Telenor-koncernen är en av världens största mobiloperatörer med 146 miljoner mobilabonnemang och en årsomsättning på 99 miljarder norska kronor (2011). Koncernen har cirka 30 000 anställda och är noterat på Oslo Børs (TEL).

Telenor Sverige rådgavs av Mannheimer Swartling i transaktionen. Byrån team bestod av delägare Hans Andréasson och juristerna Martin Gynnerstedt, Gustav Lundin och Anna Nidén.