24 februari 2015 - Nyheter om byrån

Swedish Investment Arbitration Pre-Moot Court Competition; Mannheimer Swartling stolt sponsor

Lag från Goethe University Frankfurt och Moscow State University slutade på delad förstaplats i Swedish Investment Arbitration Pre-Moot Court Competition. Tävlingen, som arrangerades av Uppsala universitet och Stockholms Handelskammares Skiljedomsinstitut (SCC) i samarbete med Mannheimer Swartling, är en s.k. pre-moot (förtävling) till Frakfurt Investment Arbitration Moot Court (FIAM).

"Mannheimer Swartling Prize for Best Individual Advocacy” tilldelades Daria Kuznetsnova från Moscow State University.

Som en del av tävlingen hölls ett seminarium på SCC med efterföljande mingel på Mannheimer Swartling för de tävlande lagen. Seminariet adresserade den senaste utvecklingen inom internationella skiljeförfaranden om investeringstvister och inkluderade presentationer av Andrina Sukma, jurist på SCC, professor Kaj Hobér, och Jakob Ragnwaldh, partner på Mannheimer Swartling. Anna Alriksson, Karl Guterstam and Brian Kotick från Mannheimer Swartlings tvistlösningsgrupp agerade skiljemän under tävlingen.

Tävlingen hölls i Stockholm och Uppsala 20-21 februari och organiserades av Joel Dahlquist, doktorand vid Uppsala universitet, och Celeste Salinas Quero, jurist på SCC. Närmare 50 studenter, jurister och medlemmar av den juridiska
fakulteten deltog. De tävlande studenterna representerade följande universitet:

• Goethe University Frankfurt, Tyskland

• Martin Luther University of Halle-Wittenberg, Tyskland

• University of Lapland, Finland

• Moscow State University, Ryssland

• University of Luxembourg, Luxemburg

• Belarus International University, Vitryssland


För mer information om FIAM, se: http://www.investmentmoot.org