8 december 2015 - Uppdrag

Scandic noteras på Nasdaq Stockholm

Scandic Hotels Group AB (publ) har den 2 december 2015 upptagits till handel på Nasdaq Stockholm. Priset i erbjudandet fastställdes till 67 kronor per aktie, motsvarande ett marknadsvärde på Scandic om cirka 6,9 miljarder kronor.

Erbjudandet, som bestod av ett erbjudande till allmänheten i Sverige och ett internationellt erbjudande till institutionella investerare, omfattade dels nyemitterade aktier i Scandic, dels befintliga aktier som såldes av bolagets aktieägare Sunstorm Holding AB. Sunstorm Holding AB är ett bolag som kontrolleras av EQT V Limited som rådges av EQT Partners med Accent Equity 2003 fund som medinvesterare. Det totala värdet av erbjudandet, exklusive övertilldelningsoptionen, uppgick till cirka 3,0 miljarder kronor och motsvarade 43,8 procent av det totala antalet aktier i Scandic.

Scandic grundades 1963 och är idag den största nordiska hotelloperatören. Sammanlagt består Scandics nätverk av 224 hotell och närmare 42 000 hotellrum i sju länder.

EQT och Scandic rådgavs av Mannheimer Swartling i erbjudandet och börsnoteringen. Byråns team, som leddes av Nina Svensson, inkluderade främst Eva Hägg, Cecilia Björkwall, Håkan Knutsson, Klara Wessman och Oscar Nilsson. Karin Attorps och Moa Pettersson rådgav i skatterelaterade frågor, Daniel Karlsson och Karin Eberstål rådgav i bank & finans-relaterade frågor och Dr. Maria Wolleh rådgav gällande tysk rätt.