12 januari 2015 - Uppdrag

Proventus avyttrar BRIO till Ravensburger

Det svenska investmentbolaget Proventus har avyttrat det anrika svenska leksaksföretaget BRIO AB till Ravensburger Group, en av Europas ledande tillverkare av pussel, brädspel och aktivitetsprodukter.

Proventus har varit BRIOs huvudägare i över tio år och har möjliggjort för bolaget att förnya sitt varumärke, vilket har lett till en lönsam tillväxt för träleksaksverksamheten. BRIO är framförallt känt för sin högkvalitativa träjärnväg och är ett av de mest prestigefyllda varumärkena på leksaksmarknaden. Transaktionen förenar två familjeföretag som delar en liknande företags- och produktfilosofi samt med traditioner och historia som går långt tillbaka i tiden; Ravensburger och BRIO grundades för 131 respektive 130 år sedan. Affären inkluderar även företaget Alga, ledande inom sällskapsspel på den svenska marknaden.

Proventus och BRIO har biträtts av Mannheimer Swartling i transaktionen. Byråns team leddes av Åsa Hansdotter främst assisterad av Fredrik Heldqvist och Emma Ravheden. Henric Diefke rådgav angående arbetsrättsliga frågor.