12 oktober 2015 - Uppdrag

ProSiebenSat.1 förvärvar Etraveli från Segulah för cirka 235 miljoner euro

ProSiebenSat.1 Group utökar ytterligare sin e-handelsverksamhet i samband med förvärvet av Etraveli Holding AB genom sitt dotterbolag 7Travel. Etraveli som grundades 2007 och som är baserat i Uppsala, är en ledande paneuropeisk onlineresebyrå för flygresor. ProSiebenSat.1 har förvärvat 100 procent av aktierna i Etraveli från Segulah IV LP, ett riskkapitalbolag i Norden, för en total värdering av cirka 235 miljoner euro. Förvärvet är villkorat för godkännande av den tyska Bundeskartellamt och Österrikes federala konkurrensmyndighet.

Förvärvet av Etraveli är ProSiebenSat.1s hittills största internationella investering inom e-handel och är ett idealiskt komplement till 7Travels portfölj: utöver flygbiljetter erbjuder portalen ett brett utbud av reserelaterade tjänster, såsom hotellbokningar och bokning av hyrbilar. Bolaget är verksamt i 40 länder och på fyra kontinenter genom varumärken som Supersaver, GotoGate, Travelstart, och Seat24. Dessutom, driver även Etraveli de svenska webbplatserna med prisjämförelser av flygresor, Flygresor.se och Charter.se.

ProSiebenSat.1-koncernen är ett av de största oberoende mediebolagen i Europa. Under räkenskapsåret 2014 genererade koncernen en omsättning på cirka 2,9 miljarder euro. Bolaget är noterat på Frankfurtbörsen samt på Luxemburgbörsen.

ProSiebenSat.1 rådgavs av Mannheimer Swartling i transaktionen. Byråns team bestod främst av Jan Holmius, Jonas Lagerroos, Marcus Glimberg och Johan Sundqvist (M & A), Martin Nilsson, Henrik Johansson och Carl Lindberg (Struktur, Skatt), Andreas Zettergren och Adam Rångemyr (Finansiering) samt involverade specialister från byråns olika verksamhetsgrupper.