12 juni 2014 - Uppdrag

Polaris avyttrar AddPro

Polaris Private Equity har ingått ett avtal om att avyttra IT-integratören AddPro AB till det europeiska private equity bolaget Perusa.

Polaris förvärvade aktiemajoriteten i svenska AddPro 2005 och företaget har upplevt betydande framsteg genom organisk tillväxt och förvärv av det danska IT-företaget SNEX under 2012. I dag är AddPro ett ledande företag inom IT-säkerhet och effektivitet i såväl Sverige och Danmark med cirka 300 anställda och med en prognos om att omsätta cirka 630 miljoner kronor under 2014.

Polaris Private Equity, som är en dansk riskkapitalfond med säte i Köpenhamn, fokuserar på buy-out-investeringar i väletablerade mindre och medelstora bolag i Danmark och Sverige. Polaris första fond på 188 miljoner euro realiserades under 2008, och Polaris har 635 miljoner euro under förvaltning i fonder II och III.

Polaris rådgavs av Mannheimer Swartling i transaktionen. Byråns team leddes av Johan Lekholm, främst assisterad av Pontus Malmunger, Teresa Hellmo Fahlander och Elin Sjörén.