26 juni 2014 - Uppdrag

Nordic Capital ny delägare i AniCura

Nordic Capital Fund VIII går in som delägare i AniCura, en av Nordens ledande operatörer av veterinärskliniker och djursjukhus för sällskapsdjur. AniCura ägs av ett större antal medarbetare, Stiftelsen Djursjukhus i Stor-Stockholm samt det svenska investmentbolaget Fidelio – ett förhållande som kvarstår då Nordic Capital Fund VIII går in som delägare.

2011 etablerades AniCura som den första sammanslagningen av djursjukhus i Norden och är idag det enda Nordiska djursjukvårdsföretaget med exklusivt fokus på sällskapsdjur. Företaget består av flera av Nordens mest välrenommerade djursjukhus och djurkliniker, erbjuder djursjukvård på 60 orter och har över 1 000 anställda. AniCura tar årligen emot en halv miljon patienter och är en ledande utbildnings- och remissinstans.

Nordic Capitals private equity-fonder har investerat i medelstora företag i första hand i Norden sedan 1989. Den senaste fonden är Nordic Capital Fund VIII med 3,5 miljarder euro i tillgängligt kapital, främst från internationella institutionella investerare såsom pensionsfonder.

Nordic Capital Fund VIII rådgavs av Mannheimer Swartling i transaktionen. Byråns team leddes av Jan Holmius och bestod huvudsakligen av Jonas Andersson, Henrik Johansson, Jonas Lagerroos, Martin Sjölund, Filip Lodding och Lisa Hulthén. Stefan Perván Lindeborg, Johan Carle och Magnus Olsson ansvarade för konkurrensrättsliga frågor.