11 december 2015 - Uppdrag

Nordic Capital investerar i Greenfood

Nordic Capital Fond VIII förvärvar majoriteten av Greenfood-gruppen, en ledande leverantör på den attraktiva marknaden för hälsosam mat (frukt, grönsaker och sallader) i Norden.

Greenfood har en stark position inom hälsosam mat i Norden, och består av Picadeli, Fresh Cut och Sourcing. Gruppen har en omsättning om 3,9 miljarder kronor, cirka 700 anställda och huvudkontor i Helsingborg. Greenfood-gruppen etablerades 2015 genom en kombination av Picadeli och STC Greenfood och omfattar nu alla steg i värdekedjan för frukt och grönsaker, från bonden till människors vardagsliv. Greenfood har starka väletablerade koncept i Norden och driver innovation och produktutveckling inom lättillgängliga och hälsosamma livsmedel i regionen.

Greenfood ägs för närvarande av ledande befattningshavare, ledningsgruppen och det svenska familjeägda investmentbolaget Fidelio Capital. Efter transaktionen kommer dessa parter att kvarstå som delägare tillsammans med Nordic Capital Fond VIII som huvudägaren.

Nordic Capital Fond VIII rådgavs av Mannheimer Swartling i transaktionen. Byråns team bestod huvudsakligen av Jan Holmius, Isabella Ramsay, Jonas Andersson, Elisabet Dahlman Löfgren, Henrik Johansson och Henrik Dock. Stefan Perván Lindeborg, Johan Carle och Jens Agö ansvarade för konkurrensrättsliga frågor.