26 augusti 2015 - Uppdrag

Munters avyttrar Keruilai i Kina till Symphony

Munters AB har ingått avtal för att avyttra Munters Keruilai Air Treatment Equipments (Guangdong) Co, Ltd i Kina till Symphony Limited i Indien. Avyttringen är en del av en strategisk omstrukturering av verksamheten som Munters genomför.

Symphony Limited, med huvudkontor i Ahmedabad i Indien, är inriktad på evaporativa luftkylare med designdriven innovation och grön teknik för inhemska och industriella kunder i över 60 länder. Bolagets aktie handlas på Bombay, National och Ahmedabad Stock Exchanges i Indien.

Munters Keruilai Air Treatment Equipments (Guangdong) Co, Ltd (Keruilai) är ett helägt dotterbolag till Munters i Dongguan i Kina, som huvudsakligen bedriver verksamhet inom evaporativ kylning. Munters AB är en global ledare inom området luftmiljö och premium partner i framställningen av energieffektiva lösningar för luftbehandlingar och klimatkontroll. Tillverkning och försäljning sker i 30 länder och bolaget har cirka 2 700 anställda. Munters har drygt fem miljarder kronor i omsättning och ägs av Nordic Capital Fund VII.

Munters rådgavs av Mannheimer Swartling i transaktionen och vissa omstruktureringar före transaktionen. Byråns team bestod av Ulf Ohrling, Daria Yan (Hong Kong) och Johan Lekholm (Malmö).