15 september 2014 - Uppdrag

Mojang, utvecklare av Minecraft, sålt till Microsoft

Ägarna till Mojang, utvecklare av det populära videospelet Minecraft, har avtalat om en försäljning av Mojang till Microsoft för USD 2,5 miljarder. Transaktionen är villkorad av sedvanlig konkurrensrättslig prövning och förväntas avslutas i slutet av 2014.

Mojang är en oberoende spelutvecklare med studio i Stockholm. Minecraft är tillgängligt på många olika plattformar och är ett av de populäraste PC-spelen genom tiderna, den mest köpta appen för iOS och Android i USA och ett av de populäraste videospelen historiskt sett på någon plattform. Över 100 miljoner spelare har laddat ned spelet sedan det lanserades år 2009.

Ägarna till Mojang representerades av Mannheimer Swartling i transaktionen. Byråns team inkluderade främst Adam Green, Tom Wehtje, Per Åsbrink och Emilie Andersson (M&A), Per Josefson och Oscar Björkman Possne (IP), Anders Nordström och Sam Seddigh (arbetsrätt), Anders Erasmie, Henrik Johansson och Fredrik Berndt (skatt) samt Stefan Perván Lindeborg och Sarah Hoskins (konkurrensrätt).