19 januari 2016 - Nyheter om byrån

Mannheimer Swartlings partner Jakob Ragnwaldh flyttar till Hongkong

Mannheimer Swartling har glädjen att meddela att Jakob Ragnwaldh, partner i byråns tvistelösningsgrupp, flyttar till Hongkong för att leda byråns arbitration team i Kina.

"Även om vi nu upplever en stor volatilitet på de kinesiska marknaderna så kommer Kina att förbli en marknad av strategisk betydelse för många av våra klienter och Jakobs flytt till Hongkong visar på byråns ambition att fortsätta att ha en stark och långsiktig närvaro på denna marknad," säger Jan Dernestam, managing partner. ”Jakob är sedan många år Sveriges ledande advokat vad gäller skiljeförfaranden i Asien, så vi är mycket glada att nu kunna ge våra klienter ett ännu starkare erbjudande i Hongkong” fortsätter Jan.

”Hongkong är ett viktig centrum för internationella skiljeförfaranden och byråns närvaro där är av stor betydelse för byrån och byråns klienter. Detta är en mycket spännande möjlighet och jag ser fram emot att ansluta mig till mina kollegor i Kina och bidra till företagets fortsatta framgång på denna växande marknad", säger Jakob Ragnwaldh.

Jakob Ragnwaldh företräder klienter inför skiljenämnder både i Sverige och utomlands och har erfarenhet av skiljeförfaranden inom ramen för SCC, ICC, LCIA, ICSID, internationella handelskammaren i Wien samt s k ad hoc förfaranden enligt UNCITRAL:s skiljedomsregler och svenska lagen om skiljeförfaranden. Förutom svensk rätt har Jakob Ragnwaldhs ärenden involverat bl a kinesisk, rysk, ukrainsk, amerikansk, estländsk, albansk, saudiarabisk och internationell rätt (under bilaterala och multilaterala investeringstraktat).

Jakob Ragnwaldh är vice ordförande i Stockholms Handelskammares Skiljedomsinstitut och har haft ett flertal uppdrag som skiljeman. Jakob Ragnwaldh är regelbundet anlitad som talare på seminarier och konferenser i Sverige och utomlands inom området internationella skiljeförfaranden

Mannheimer Swartling är den enda nordiska advokatbyrån med kontor i Shanghai och Hongkong. Med en närvaro i Kina med 15 medarbetare, har vi möjlighet att erbjuda våra nordiska kunder erfarenhet och djup kunskap om den kinesiska marknaden, i kombination med en förståelse för nordiska företags behov och perspektiv. Byrån blir också ofta första anhalten för kinesiska företag som är intresserade av att investera i Norden.