9 januari 2013 - Nyheter om byrån

Mannheimer Swartling välkomnar kinesiska stipendiater i International Commercial Arbitration Law

Den 4 december 2012 stod Mannheimer Swartling som värd för en sammankomst med kinesiska studenter som deltar i ”The Master of International Commercial Arbitration Law programme” (ICAL) vid Stockholms universitet. De tre studenterna i mastersprogrammet har erhållit stipendiet ”Stockholm Arbitration Scholarships for China” som sponsras av Mannheimer Swartling, Gernandt & Danielsson och Vinge. Stipendierna är ett led i byråns arbete med att främja Sveriges starka ställning inom internationella skiljeförfaranden.

Deltagarna fick tillfälle att höra mer om de kinesiska studenternas studier och upplevelser under tiden i Sverige, och de svenska deltagarna kunde i sin tur dela med sig av sina egna erfarenheter från långvarigt arbete på bland annat Mannheimer Swartlings kontor i Shanghai och Hong Kong. Vid mötet  deltog även representanter från Stockholms universitet, Stockholms Handelskammares Skiljedomsinstitut, Gernandt & Danielsson och Vinge.

ICAL-programmet erbjuder en internationell och jämförande studie av skiljeförfarande från både teoretiska och praktiska perspektiv. Varje år deltar cirka 30  framstående unga jurister från olika delar av världen i programmet där såväl akademiker som ledande praktiker undervisar.

Stipendierna möjliggör för tre högt kvalificerade kinesiska studenter att delta i det ettåriga programmet. Behöriga att söka stipendierna är de som tagit juristexamen i Kina och stipendierna täcker hela studiekostnaden. 

* Bilder från sammankomsten är tagna av Staffan Westerlund (Juridiska institutionen, Stockholms universitet).