26 november 2010 - Pressmeddelande

Mannheimer Swartling väljer ny managing partner

Mannheimer Swartling valde igår Jan Dernestam som ny managing partner med tillträde i april 2011. Han efterträder Stefan Brocker som varit managing partner sedan 2005.

Jan Dernestam har varit partner sedan 2004 och medlem i styrelsen sedan 2009.

Biörn Riese, styrelseordförande för Mannheimer Swartling säger:

Det här valet visar på den höga kvalitet vi har i organisationen inom ledarskap och möjlighet att säkerställa kontinuitet. Vi ser fram emot att arbeta med Jan när han går in i sin nya roll som managing partner under det kommande året.

Jag vill också å mina kollegors vägnar tacka Stefan för hans sex år av entusiastiskt och outtröttligt arbete som managing partner, vilket saknar motstycke i byråns historia. Under hans tid har byrån ytterligare befäst sin ställning som Sveriges ledande affärsjuridiska advokatbyrå. Samtidigt har vi stärkt våra positioner som den ledande nordiska byrån i Ryssland, och gått in på den kinesiska marknaden med våra kontor i Hongkong och Shanghai.”

Jan Dernestam, Mannheimer Swartlings tillträdande managing partner säger:

Jag är mycket hedrad över möjligheten att verka som byråns nästa managing partner. Stefan har varit en utomordentlig managing partner, som det blir en utmaning att efterträda. Min ambition i den här rollen delar jag med mina kollegor och företrädare: att förstärka Mannheimer Swartlings ledande position genom att dagligen överträffa klienternas förväntningar på oss.”

Stefan Brocker fortsätter i sin roll som byråns managing partner till delägarmötet i april 2011. Därefter återgår han på heltid som medarbetare inom byråns verksamhetsgrupp för Tvistlösning samt som ordförande för branschgruppen Shipping och transporter.

Jan Dernestam har varit hos Mannheimer Swartling sedan 1997, med undantag för perioden 1999-2001. Jan är specialiserad på alla former av bank- och finansjuridik, och har varit partner sedan 2004 samt medlem av styrelsen sedan 2009. Jan Dernestams tre-åriga period som managing partner börjar i samband med delägarmötet april 2011.