17 april 2015 - Pressmeddelande

Mannheimer Swartling utsedd till IFLR Law Firm of the Year Sverige

Mannheimer Swartling utnämndes till “Law Firm of the Year: Sweden” vid en ceremoni som hölls i samband med International Financial Law Review (IFLR) Europe Awards 2015 den 16 april i London.

-  Vi är stolta och glada över att Mannheimer Swartling åter har vunnit den här utmärkelsen – framförallt i skenet av att det har varit ett så starkt år inom M&A i regionen samt ytterligare ett positivt år för byrån inom samtliga områden, säger Jan Dernestam, managing partner. Att vi lyckats med detta är ett bevis på vår förmåga att tillhandahålla innovativ rådgivning i samband med komplexa transaktioner och finansieringar.

IFLR Awards är baserad på juridisk innovation – internationella ärenden som bryter ny juridisk mark och sätter marknadsprejudikat. Motiveringen till att Mannheimer Swartling vann löd att byrån har anlitats i de största och mest innovativa transaktionerna i Sverige, däribland den största affären i Norden 2014, ett av de största förvärven som hittills genomförts i de nordiska länderna samt i ett antal andra uppmärksammade ärenden, däribland börsnoteringar och emissioner.

I IFLR Guide to the World’s Leading Financial Law Firms 2015 är Mannheimer Swartling rankad Tier 1 i varje kategori som omfattar Sverige, samtidigt som 16 medarbetare från byråns kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Helsingborg rankas som ”Leading Lawyer”. Mannheimer Swartling är den enda byrån som rankas som Tier 1 i varje kategori och har dessutom fler ”Leading Lawyers” än någon annan advokatbyrå i landet.

IFLRs undersökning i Sverige omfattar följande områden: aktiemarknad, bank och finans, energi och infrastruktur, företagsöverlåtelser, och rekonstruktion och insolvens. Rankingen baseras på fyra kriterier: innovation, komplexitet, gränsöverskridande kapacitet och kvalitet på klientservice. Intervjuerna är gjorda med ledande finans- och affärsjurister och deras klienter.

Utmärkelsen är den senaste i en lång rad av bekräftelser på byråns framgångar – däribland topplaceringen i Mergermarket’s Nordic League Tables för M&A:s samt då Legal 500 nyligen uppmärksammade att Mannheimer Swartling har fått fler topp tier-placeringar än någon annan byrå i Sverige.