13 december 2013 - Pressmeddelande

Mannheimer Swartling utsedd till årets advokatbyrå i Sverige i Financial Times/mergermarket European M&A Awards 2013

Mannheimer Swartling kan med glädje meddela att byrån har blivit utsedd till årets advokatbyrå i Sverige i Financial Times/mergermarket European M&A Awards 2013.

- Vi är stolta över att ta emot den här utmärkelsen. Under ett fortsatt utmanande år för M&A kan vi bara tacka våra klienter för att de visar så stort förtroende för oss, kommenterar Biörn Riese, styrelseordförande och ordförande för verksamhetsgruppen M&A på Mannheimer Swartling.

Mannheimer Swartling har utsetts till årets advokatbyrå i Sverige vid den sjunde årliga European M&A Awards 2013. Utmärkelsen är baserad på transaktionsdata från mergermarket.com på genomförda affärstransaktioner samt på den strategiska, komplexa och innovativa nivån på affärerna. Juryn består av en panel av experter som inkluderar ledande personer verksamma inom M&A i Europa, analytiker från mergermarket och korrespondenter från Financial Times. Mannheimer Swartling mottog utmärkelsen “Nordic Legal Adviser of the Year” 2009, 2011 och 2012. Under 2013 har man valt att dela upp Norden i enskilda länder och Mannheimer Swartling är först att få utmärkelsen ”Sweden Legal Adviser of the Year”.

Biörn Riese forsätter:
- Vi ser några tecken på att 2014 kan komma att bjuda på ett mer händelserikt år för M&A; det förs mer diskussioner, det pågår förberedelser och det finns ett uppdämt behov inom olika segment av marknaden. Vi är privilegierade att ha ett så pass omfattande team av erfarna transaktionsjurister att vi effektivt kan leverera i några av de mest utmanande uppdragen i en tid när marknaden kan vända mycket snabbt.

Byråns verksamhetsgrupp för Företagsöverlåtelser (M&A) är så gott som oöverträffad i bredd och djup på den nordiska marknaden. Med över 100 M&A-jurister som stöttas av de främsta specialisterna inom skatt, arbetsrätt, miljö, konkurrens, immaterialrätt, IT, regulatoriska frågor, försäkring, fastighet, bank och kapitalmarknad på byråns elva kontor i sex länder, så har byrån kapacitet att leda de mest krävande gränsöverskridande transaktionerna såväl som att pragmatiskt och effektivt utföra affärsuppgörelser på den lokala marknaden. Byråns jurister är involverade i en majoritet av de främsta transaktionerna i Sverige, och Mannheimer Swartling är rutinmässigt rankad i toppen av alla de mest relevanta rankningarna av juridiska rådgivare i Norden.

För mer information, vänligen kontakta:
Jan Dernestam, Managing Partner, tel 0709-777 348, jde@msa.se
Marc Klaus, Head of Communications, tel 0709-777 122, mkl@msa.se

-----------------

Mannheimer Swartling är den ledande affärsjuridiska advokatbyrån i Norden. Klientbasen består av många av Sveriges och världens ledande stora och medelstora företag och organisationer. Gemensamt för byråns klienter är att juridiken spelar en viktig roll för den affärsmässiga framgången. Mannheimer Swartling är en fullservicebyrå med en omfattande internationell verksamhet runt om i världen. Byrån har elva kontor i sex länder och rankas regelbundet högst av både klienter och studenter.