7 mars 2014 - Pressmeddelande

Mannheimer Swartling utnämns till studenternas favoritbyrå för tolfte året i rad i Universums FöretagsBarometer

För tolfte året i rad är Mannheimer Swartling ”Branschbäst” när Sveriges juridikstudenter röstar fram deras drömarbetsgivare. Även utanför advokatbranschen lyckas byrån förbättra sin placering genom att för första gången knipa andra plats bland alla arbetsgivare, bakom Utrikesdepartement. Det framgår i Universums FöretagsBarometer, som är den största årliga undersökning som görs vid Sveriges alla universitet och högskolor.

- Vi är väldigt stolta över att studenterna för tolfte året i rad utnämner oss till den mest attraktiva arbetsgivaren bland alla advokatbyråer. Ännu mer glädjande är att vi lyckas klättra ett steg högre upp på den totala prispallen, säger Jan Dernestam, Managing Partner på Mannheimer Swartling.

- Det finns många faktorer som bidrar till att vi lyckas attrahera Sveriges skarpaste jurister till Mannheimer Swartling. Men jag tror framförallt att det handlar om att vi lyckats förmedla vår starka företagskultur – där samarbetet och kunskapsutbyte uppmuntras och alla medarbetare har möjlighet att vara med och utveckla byrån från första dagen, fortsätter han.

FöretagsBarometern är en heltäckande och årligen återkommande studentundersökning om karriär, arbetsliv och framtid. Över 15 000 studenter från Sveriges universitet och högskolor har svarat på årets upplaga av undersökningen, som genomfördes mellan oktober 2013 och februari 2014. Resultaten presenterades den 6 mars 2014 i Stockholm.