5 juni 2014 - Nyheter om byrån

Mannheimer Swartling partner Erica Wiking Häger ny vice ordförande för Stockholms Handelskammare

Stockholms Handelskammares fullmäktige har valt Erica Wiking Häger, partner i Mannheimer Swartling, till vice ordförande för Stockholm Handelskammare vid årsmötet den 4 juni. Erica kommer att agera som vice ordförande tillsammans med PO Söderberg och Yvonne Berglund. Michael Wolf, vd och koncernchef Swedbank, valdes till ordförande.

Stockholms Handelskammare är sedan 1902 den ledande organisationen för företag och företagare i huvudstadsregionen, som omfattar Stockholms län och Uppsala län. Verksamheten spänner från det lokala till det internationella planet och organisationen är engagerade i allt som kan förbättra företagens villkor; från bostadsmarknaden i regionen till internationell frihandel. Stockholms Handelskammare är en populär mötesplats för 2000 medlemsföretag som har en halv miljon anställda. Stockholms Handelskammare är också huvudman i Stockholms Handelskammares Skiljedomsinstitut (SCC) som grundades 1917 och är ett av världens ledande tvistlösningsorgan.

Vidare är Stockholms Handelskammare en av huvudmännen i IMM − Institutet mot Mutor.
Erica Wiking Häger är partner i Mannheimer Swartling och ledamot i byråns styrelse. Hon är medlem i Sveriges advokatsamfund (2003) och New York State Bar Association (2000) och har en LL.M. från Harvard Law School och en Jur kand från Uppsala universitet. Erica Wiking Häger valdes in i Handelskammarens styrelse 2012.