18 november 2013 - Pressmeddelande

Mannheimer Swartling i sorg efter kollegas bortgång

Det är med stor sorg som vi nås av meddelandet att Helena Rempler, partner i Mannheimer Swartling, gått bort efter en tids sjukdom. Hon blev 55 år. Våra tankar går närmast till Helenas familj och vänner och allra främst till hennes dotter, Alicia.

”Helenas plötsliga bortgång har berört oss alla på Mannheimer Swartling. Hennes död är en tragisk förlust för alla oss som hade förmånen att ha henne som en nära vän och kollega” säger Jan Dernestam, Managing Partner för Mannheimer Swartling. ”Hon var mer än bara en värdefull kollega. Som ordförande i byråns verksamhetsgrupp för försäkringsrätt var hon inte bara en stor tillgång för klienter inom försäkringsbranschen, hon var också en inspirationskälla och mentor för många begåvade unga kvinnor och män.”

Helena Rempler föddes 1958. Hon utbildade sig på Lunds universitet, där hon erhöll en jur kand 1985. Efter tingstjänstgöring och fiskalstjänstgöring under åren 1985 till 1989, började hon på Carl Swartling Advokatbyrå 1989, och hon blev delägare på Mannheimer Swartling 1997.

Helena Rempler var medlem i Sveriges advokatsamfund, International Bar Association, Försäkringsjuridiska föreningen, Svenska Försäkringsföreningen och ledamot i ICC:s referensgrupp Finansiella Tjänster och Försäkring. Hon var ledande inom sitt område och fick “Best in Insurance and Reinsurance” i European Women in Business Law Awards under 2012 och 2013.

Helena Rempler var en tidigare medlem och lojal supporter av Adolf Fredriks flickkör i Stockholm, en av världens ledande barn-och ungdomskörer under de senaste 30 åren.