23 november 2012 - Nyheter om byrån

Mannheimer Swartling återigen Sveriges mest eftertraktade rådgivare

För nionde året i rad har Mannheimer Swartling blivit utnämnt som Sveriges mest eftertraktade juridiska rådgivare. I samband med att resultatet från Blendows Klientbarometer presenterades kammade Mannheimer Swartling hem utmärkelser för Årets byrå, Årets affärsjurist (Biörn Riese), M&A, Fastighet och Tvist.

Klientbarometern är en årlig oberoende undersökning av befintliga och presumtiva klienter till juridiska rådgivare i Sverige och bygger på svar från drygt 1000 personer, dvs. VD:ar, chefs- och bolagsjurister samt personal- och ekonomichefer.

”Vi är naturligtvis mycket stolta över att uppmärksammas på detta sätt. Det är ett kvitto på att vår modell med ett systematiskt arbete med kunskapsöverföring fungerar och att Mannheimer Swartling både klarar av att skapa bredd och spets”, säger Jan Dernestam, Managing Partner.

Det är nionde året i rad som byrån tar hem priset som klienternas favorit inom affärsjuridik. Kategorierna M&A, Fastighet och Tvist, där alla respondenter får nämna vilken byrå man helst vill anlita i ett ärende inom ett visst område är dock nya för i år. Nytt är också att Biörn Riese som första person fick ta emot priset som årets affärsjurist för andra gången på raken.

”Hans långa och framgångsrika gärning talar i och för sig för sig självt, men det är klart att vi idag gläds lite extra åt Biörns framgångar. Att han som första person tar emot en och samma utmärkelse två på varandra följande år är mycket välförtjänt.”

Den fullständiga undersökningen redovisas i samband med konferens och prisutdelningen den 22 november. Det är nionde året som Klientbarometern genomförts. Undersökningen har besvarats av 1053 chefs- och bolagsjurister, VD:ar, ekonomichefer och personalchefer främst på företag med en årsomsättning som överskrider 100 miljoner. De har fått kvalificerade frågeställningar angående vilka kriterier som ligger till grund för deras val av byrå och specifik advokat. Klientbarometern genomförs av BG Research, som är ett självständigt undersökningsföretag inom Blendow Group.

Foto: Blendow group