25 november 2014 - Uppdrag

Langley förvärvar DruckChemie

Langley Holdings har träffat avtal om förvärv av DruckChemie, en tysk kemitillverkare som gick i konkurs i september. Transaktionen har fått konkurrensgodkännande och beräknas vara genomförd före utgången av detta år.

DruckChemie, som har en omsättning på cirka 75 miljoner euro per år och cirka 300 anställda, är Europas ledande tillverkare av kemikalier och andra förbrukningsvaror för tryckindustrin. Företaget finns runtom i hela Europa och har även verksamhet i Brasilien.

Langley Holdings plc är en privatägd industrikoncern inom flera affärsområden baserad i Storbritannien med huvudsaklig operativ verksamhet i Tyskland, Frankrike och Storbritannien och med mer än 70 dotterbolag världen över. Gruppen tillverkar kapitalvaror, allt från elektriska system för datacenter, maskiner för cementfabriker, livsmedelsförpackningslinjer, fordonssvetsutrustning och - efter förvärvet av arkmatningstryckeriverksamheten i det konkursdrabbade manroland AG 2012 – även tryckpressar.

Langley rådgavs av Mannheimer Swartling i transaktionen. Byråns team i Tyskland som ansvarade för ärendet leddes av Oliver Cleblad (M&A), främst assisterad av Christina Griebeler (Bank och finans) och Robert Bäuerle (EU och konkurrens).