12 februari 2016 - Uppdrag

Investering i Travelstart från MTN och Amadeus Capital Partners

Travelstart, som är Afrikas största onlineplattform för bokning av flyg, hotell och hyrbilar, har erhållit en investering från MTN och Amadeus Capital Partners uppgående till MUSD 40. Travelstart grundades i Sverige år 1999 och den afrikanska delen av verksamheten avknoppades 2010. Företaget har fler än 2 miljoner månatliga användare i 16 länder i Afrika och Mellanöstern.

MTN Group etablerades år 1994 och är en multinationell telekommunikationsgrupp verksam i 22 länder. Företaget är börsnoterat på JSE Securities Exchange i Sydafrika.

Amadeus Capital Partners är en global investerare i bl a IT- och medicinsktekniska företag. Sedan bolaget grundades 1997 har över 1 miljard USD rests i investeringssyfte och Amadeus Capital Partners har investerat i fler än 100 företag.

Travelstart biträddes av Mannheimer Swartling i transaktionen. Byråns team leddes av Niklas Bogefors, främst assisterad av Erik Hensfelt, Kristoffer Roos och Malin Kockum. Martin Nilsson och Niklas Hagbard assisterade i skatterelaterade frågor.