14 oktober 2015 - Uppdrag

Investcorp förvärvar POC från Black Diamond

Investcorp har förvärvat POC, en global tillverkare av sportutrusning, från Black Diamond för 65 miljoner USD.

POC som är världsledande leverantör av sport- och friluftsutrustning grundades 2004 och har sitt huvudkontor i Sverige. POC:s sortiment inkluderar produkter såsom skid- och cykelhjälmar, kroppsskydd, sportglasögon, handskar och annan utrustning och säljs för närvarande i 27 länder världen över. Genom tekniskt samarbete med partners som Volvo och Ericsson, skapar POC banbrytande innovativa säkerhetskoncept.

Investcorp är en ledande leverantör och förvaltare av alternativa investeringsprodukter och är noterat på Bahrain Bourse. Investcorp har kontor i Bahrain, New York, London, Saudiarabien och Abu Dhabi. Den 30 juni 2015 hade Investcorp cirka 10,6 miljarder USD i totala tillgångar under förvaltning.

Mannheimer Swartling var svensk legal rådgivare åt Investcorp och arbetade ihop med den italienska advokatbyrån Gattai, Minoli, Agostinelli & Partners i transaktionen. Mannheimer Swartlings team bestod huvudsakligen av Johan Ljungberg, Emelie Thor, Gustav Lundin, Patrik Engström, Emil Görrel och Sara Granlund.