29 november 2012 - Uppdrag

HEXPOL förvärvar Robbins

HEXPOL AB (publ) har förvärvat det amerikanska företaget Robbins Holdings, Inc., inklusive Robbins LLC, för 89,2 miljoner US dollar på skuldfri basis.

Robbins är en ledande amerikansk tillverkare av gummiblandningar och globalt ledande avseende formpressade produkter för inpackning och vulkning av särskilt lastbils-, anläggningsmaskins-, och flygplansdäck. Koncernen har ungefär 240 anställda och en förväntad årsomsättning på cirka 100 miljoner US dollar.

HEXPOL är en världsledande polymerkoncern med starka globala positioner inom avancerade polymera blandningar (Compounding), packningar för plattvärmeväxlare (Gaskets) samt hjul i plast och gummimaterial för truck- och länkhjulsapplikationer (Wheels).

Kunderna är i huvudsak OEM-tillverkare av plattvärmeväxlare och truckar, den globala fordonsindustrin och verkstadsindustrins systemleverantörer samt medicinteknisk industri. Koncernen är organiserad i två affärsområden, HEXPOL Compounding och HEXPOL Engineered Products. HEXPOL-koncernens omsättning 2011 uppgick till omkring 7 miljarder kronor. HEXPOL-koncernen har cirka 3 100 anställda i tio länder. HEXPOL AB är noterat på mid cap-listan på NASDAQ OMX Stockholm.

HEXPOL rådgavs av Mannheimer Swartling i transaktionen. Byråns team bestod av Åsa Hansdotter, Maria Tufvesson Shuck och Lisa Fennhagen. I transaktionen har Mannheimer Swartling assisterats av den amerikanska advokatbyrån Morgan, Lewis & Bockius LLP.