7 juni 2016 - Uppdrag

HEXPOL förvärvar BERWIN Group

Berwin Group är en välkänd ledande tillverkare av gummiblandningar. Koncernen har ungefär 200 anställda och en förväntad årsomsättning på cirka 40 miljoner pund.

HEXPOL är en världsledande polymerkoncern med starka globala positioner inom avancerade polymera blandningar (Compounding), packningar för plattvärmeväxlare (Gaskets) samt hjul i plast och gummimaterial för truck- och länkhjulsapplikationer (Wheels).

Kunderna är i huvudsak OEM-tillverkare av plattvärmeväxlare och truckar, den globala fordonsindustrin och verkstadsindustrins systemleverantörer samt medicinteknisk industri. Koncernen är organiserad i två affärsområden, HEXPOL Compounding och HEXPOL Engineered Products. HEXPOL-koncernens omsättning 2015 uppgick till omkring 11 miljarder kronor. HEXPOL-koncernen har cirka 3 900 anställda i elva länder. HEXPOL AB är noterat på large cap-listan på Nasdaq Stockholm.

HEXPOL rådgavs av Mannheimer Swartling i transaktionen genom Åsa Hansdotter. Mannheimer Swartling assisterades av den engelska advokatbyrån Addleshaw Goddard LLP.