18 mars 2016 - Uppdrag

Hemsö förvärvar sex äldreboenden i Tyskland

Hemsö har under perioden december 2015 till mars 2016 förvärvat sex äldreboenden i Wiesbaden, Taunusstein, Darmstadt, Hadamar and Bremen till ett värde av 575 miljoner kronor. De förvärvade äldreboendena omfattar totalt 45 servicelägenheter med plats för cirka 670 personer.

Hemsö är ett fastighetsbolag som äger, förvaltar och utvecklar fastigheter för samhällsservice i Sverige, Finland och Tyskland. Hemsös fastighetsportfölj i Tyskland, som förvaltas från företagets kontor i Berlin, består av 32 äldreboenden. Hemsös majoritetsägare är Tredje AP-fonden.

Äldreboendena i Wiesbaden och Taunusstein förvärvades av Waldburg-Zeil-Kliniken-grupp. Äldreboendena i Darmstadt och Hadamar förvärvades av Merkur Development. Boendena in Bremen-Findorff och Bremen-Gröpelingen förvärvades av First Raglan GmbH och Gröpelinger Grundstücksverwaltungsgesellschaft mbH & Co. KG. Säljarna agerade som ett joint venture. Hemsö har ingått ett långt hyresavtal med alla operatörer.

Rådgivare vid förvärven var Mannheimer Swartling vars team i Berlin bestod av Thilo Schulz, Charlotte Muras, Malte Woock och Alexander von Kleist. Maria Wolleh var ansvarig delägare.