28 november 2014 - Uppdrag

Hemsö förvärvar äldreboende i Tyskland

Hemsö har förvärvat ett äldreboende i Mülheim a.d. Ruhr, Tyskland, från en engelsk investeringsfond och har i samband med detta även tecknat ett hyresavtal med Caritasverband Stadt Duisburg e.V.

Hemsö är ett fastighetsbolag som äger, förvaltar och utvecklar fastigheter för samhällsservice i Sverige och Tyskland. Hemsös fastighetsportfölj i Tyskland, som förvaltas från företagets kontor i Berlin, består av 24 äldreboenden som drivs av elva operatörer. Under 2014 har gruppen förvärvat fastigheter i Tyskland för cirka 475 miljoner kronor och har omförhandlat förlängda leasingavtal med Hellmich och AWO, deras två största hyresgäster i regionen. Hemsö avser att fortsätta sin expansion i Tyskland, med fokus på Berlin, Dresden, Hamburg, Leipzig, Rhein-Main-regionen, och storstadsområdena i Nordrhein-Westfalen. Hemsö-koncernen ägs av Tredje svenska AP-fonden (85 %) och fastighetsbolaget Sagax (15 %).

Hemsö rådgavs av Mannheimer Swartling i dessa ärenden. Byråns team i Berlin bestod av Maria Wolleh, Thilo Schulz och Malte Woock.