16 mars 2015 - Uppdrag

HeidelbergCement och Kongsvinger slår samman sina betongaktiviteter

HeidelbergCement Northern Europe (HCNE) och KB Gruppen Kongsvinger (KBG) har kommit överens om att slå samman Abetong och Contiga, när det gäller verksamhet för prefabricerade betongkonstruktioner. Abetongs och Contigas varumärken kommer att fortsätta att verka parallellt i den nya sammanslagna grupperingen, som blir verksam i Norge, Sverige, Danmark, Tyskland, Polen och Lettland. HCNE blir majoritetsägare i den nya grupperingen vars omsättning under 2014 var 3,3 miljarder kronor. Affären är villkorad för godkännande av berörda konkurrensmyndigheter.

HeidelbergCement är marknadsledande globalt inom produktområdet ballast och en betydande aktör inom cement, betong och andra relaterade verksamheter, vilket gör bolaget till en av världens största byggmaterialproducenter. Koncernen har cirka 51 000 medarbetare på 2 500 platser i fler än 40 länder.

HeidelbergCement rådgavs av Mannheimer Swartling i transaktionen. Byråns team leddes av Peter Linderoth och bestod av Jens Agö, Fredrik Berndt, Anna Bryngelsson, Annika Edmén, Anders Ingvarson, Daniel Kim, Johan Lekholm och Isabel Lindeberg.