12 maj 2016 - Uppdrag

Haldex bildar joint venture med VIE

Haldex och VIE Science and Technology har ingått ett joint venture-avtal med syfte att designa, utveckla, tillverka och sälja elektromekaniska bromssystem för nyttofordon med initialt fokus på den elektriska bussmarknaden i Kina.

Enligt avtalet kommer Haldex och VIE att inrätta ett joint venture där parterna äger 50% vardera. Samriskföretaget kommer att verka under namnet Haldex VIE (Kina) Electro Mechanical Brake Systems Co, Ltd och vara baserat i Shanghai, Kina.

Haldex är ett Sverigebaserat företag som agerar globalt via egna kontor i 18 länder. Haldex utvecklar och ger tillförlitliga och innovativa lösningar som förbättrar säkerhet, fordonsdynamik och miljömässig hållbarhet i den globala kommersiella fordonsindustrin. Haldex har drygt 2 200 anställda och en omsättning på cirka 4,8 miljarder kronor. Bolagets aktie är noterad på Nasdaq Stockholm.

Haldex har i transaktionen biträtts av Mannheimer Swartling. Byråns team leddes av Lucas Jonsson, främst assisterad av Jessika Olsén, Rachel Dong, Simon Shi och Daria Yan.