20 februari 2013 - Uppdrag

Hakon Invest förvärvar resterande aktier i ICA för 20 miljarder kronor; Nordea och Svenska Handelsbanken erbjuder bryggfinansiering

Hakon Invest har förvärvat 60 procent av aktierna i ICA AB. Förvärvet skedde från nederländska joint venture-partnern, Royal Ahold NV, för en köpeskilling om 20 miljarder kronor. Del av förvärvet finansieras med en bryggfinansiering från Nordea Bank AB (publ) och Svenska Handelsbanken AB (publ).

Hakon Invest är en ledande utvecklingspartner för detaljhandelsföretagen i Norden och Baltikum. Bolagets aktie är noterad på NASDAQ OMX Stockholm. ICA-koncernen (ICA AB) är ett av Nordens ledande detaljhandelsföretag med cirka 2 100 egna och handlarägda butiker i Sverige, Norge och de tre baltiska länderna och med en omsättning på cirka 96,8 miljarder kronor under 2012. Nordea och Handelsbanken är ledande finanskoncerner med huvudkontor i Sverige och med verksamhet i hela Skandinavien och utvalda marknader i norra Europa.

Nordea och Handelsbanken rådgavs av Mannheimer Swartling. André Andersson ledde byråns team som bestod av Veronica Stiller, David Tayler, Sara Derakti och Marcus Glimberg.