18 juni 2015 - Uppdrag

Grundarna och LK Finans avyttrar Teknikmagasinet till Segulah

Grundarna, LK Finans AB och minoritetsaktieägarna har ingått avtal om att avyttra Teknikmagasinet (Teknikintressenter i Norden AB) till Segulah V L.P.

Teknikmagasinet är en ledande nordisk detaljhandelskedja med ett brett sortiment av prisvärda, högteknologiska prylar och hobbyprodukter och ett butiksnät i Sverige, Norge och Finland. Bolaget grundades 1989 av Jannis Östlund, Urban Printz och Bengt-Åke Printz och har idag 119 butiker och ca. 400 anställda. Under räkenskapssåret som avslutades i april 2015 uppgick omsättningen till närmare 900 miljoner kronor.

Förvärvet blir den första investeringen för det nordiska private equity-bolaget Segulahs nya fond, Segulah V L.P., Jannis Östlund och Urban Printz kommer även fortsättningsvis  vara stora aktieägare i bolaget.

Säljarna biträddes av Mannheimer Swartling i transaktionen. Byråns team leddes av Jan Holmius, främst assisterad av Caroline Karlsson, Lisa Hulthén, Sophie Kastengren och Harry Westerman. Stefan Perván Lindeborg och Emil Albihn Henriksson gav råd i konkurrens- respektive immaterialrättsliga frågor.