9 juli 2012 - Uppdrag

GKN förvärvar Volvo Aero för 6,9 miljarder kronor

GKN plc förvärvar Volvo Aero, AB Volvos flygmotordivision, för 6,9 miljarder kronor.

Volvo Aero designar, utvecklar och tillverkar komponenter till flygplans- och raketmotorer och sysselsätter cirka 3 000 personer baserade i Sverige, Norge och USA. Transaktionen stödjer tillväxtstrategin för GKN Aerospace och kombinationen av GKN Aerospace och Volvo Aero skapar ett världsledande företag för utveckling av komplexa strukturer och komponenter för flygmotorindustrin.

GKN Aerospace är en division inom den globala verkstadskoncernen GKN plc med huvudkontor i England och är underleverantör till fordons- och flygindustrin. Cirka 44 000 anställda är verksamma i GKN-bolagen och i joint ventures i mer än 35 länder och under 2011 rapporterade koncernen en försäljning på cirka 63,5 miljarder kronor.

GKN rådgavs av Mannheimer Swartling i transaktionen. Byråns team bestod av delägarna Biörn Riese och Martin Ericsson, främst assisterade av Therese Jansson och ett antal andra jurister från byråns olika verksamhetsgrupper och kontor. GKN rådgavs även av lokala ombud avseende lagstiftningen i USA, Storbritannien och Norge.