1 oktober 2013 - Uppdrag

Flow Nordic avyttrar Pluggit

Flow Nordic har avyttrat hela bostadsventilationssystemsföretaget Pluggit, inklusive immateriella rättigheter och verktyg, till spanska Soler & Palau Ventilation Group.

Pluggit GmbH är en tysk tillverkare av villaventilationssystem med värmeåtervinning. Företaget har filialer i Österrike och Italien och grundades 1995 av svenska ingenjörer i Tyskland. Soler & Palau Ventilation Group är världsledande inom ventilation. Med fyra FoU-center i Spanien, Singapore, USA och Mexiko samt fabriker och dotterbolag i 35 olika länder är företaget aktivt inom både bostadsventilationssektorn och den kommersiella och industriella ventilationssektorn.

Flow Nordic B.V. är ett investeringsbolag baserat i Nederländerna med ett antal privata och institutionella aktieägare från Skandinavien.

Flow Nordic biträddes av Mannheimer Swartling i transaktionen. Byråns team leddes av Pär Andersson och Oliver Cleblad i Malmö respektive Frankfurt och inkluderade Christian Bloth, Ulf Christoph Lohrum, Meike Johnsen, Clemens Vidal och Fredrik Livendahl.