16 juli 2012 - Uppdrag

Familjen Bengtsson behåller sin ägarandel när Nordic Capital förvärvar majoritetsandel i Resurs

Nordic Capital Fund VII har tecknat avtal om att förvärva en 55-procentig ägarandel i en koncern med fyra bolag som är ledande inom konsumentfinansiering och försäkringslösningar för den svenska detaljhandeln: Resurs Bank, Solid Försäkringar, Reda Inkasso och Teleresurs. Säljare är familjerna Westin, Schröder och Paulson. Familjen Bengtsson fortsätter som delägare tillsammans med Nordic Capital och behåller sin nuvarande ägarandel om 45 procent.

Den nya företagsgruppen erbjuder tjänster inom konsumentfinansiering och försäkringslösningar för den svenska detaljhandeln, kundmottagning och telefonservice samt inkassoverksamhet. Företagen hade en total omsättning om cirka 2 miljarder kronor under 2011 (pro forma) och det totala antalet anställda uppgick till mer än 400. Förvärvet förutsätter godkännande från konkurrensmyndigheterna och Finansinspektionen.

Familjen Bengtsson rådgavs av Mannheimer Swartling i transaktionen. Byråns team leddes av delägare Johan Ljungberg, främst assisterad av juristerna Emma Olnäs Fors, Pontus Danielson och Johan Holm. Ett flertal jurister på byråns olika kontor har också varit involverade i projektet, inklusive delägare Thomas Pettersson och juristerna Anna Engquist, Johan Frost Bergman, Urszula Sieradzka, Isabel Frensborg och Andreas Johansson.