13 juni 2014 - Uppdrag

Duni förvärvar Paper+Design Group

Duni har förvärvat Paper+Design Group från riskkapitalbolaget HANNOVER Finanz Group och management.

Paper+Design är en tillverkare av designade servetter i premiumsegmentet och andra bordsservisprodukter. Företaget är baserat i den östra delen av Tyskland och har cirka 200 anställda som arbetar inom produktion, logistik och försäljning. Paper+Design har en årlig omsättning på cirka EUR 38 miljoner och cirka 60% av omsättningen kommer från export till över åttio marknader utanför Tyskland.

Duni är en ledande leverantör av attraktiva och funktionella produkter för dukning och take-away. Varumärket Duni säljs på över 40 marknader och företaget är marknadsledande i centrala och norra Europa. Duni har cirka 1.900 anställda i 18 länder och produktion i Sverige, Tyskland och Polen. Huvudkontoret ligger i Malmö. Duni är noterat på NASDAQ OMX.

Duni biträddes av Mannheimer Swartling i transaktionen. Byråns team leddes av Claes Albinsson från Malmö och Oliver Cleblad från Frankfurt, samt inkluderade Dr Jens Engelmann-Pilger, Dr Christina Griebeler, Annika von La Chevallerie, Ulf Lohrum, Helena Ramadori och Meike Johnsen.