11 september 2013 - Uppdrag

Cornerstone Europe ingår låneavtal på 2,1 miljarder kronor med SEB och Deutsche Pfandbriefbank

NRF Sweden Holding AB, ett dotterbolag till Cornerstone Europe:s nordiska retailfond, har ingått ett låneavtal med Merchant Banking, Skandinaviska Enskilda Banken AB och Deutsche Pfandbriefbank AG, med Merchant Banking, Skandinaviska Enskilda Banken AB utsedd som agent. Syftet med lånen var att refinansiera befintliga lån och ge nytt kapital för värdehöjande kapitalförvaltningsinitiativ och investeringsprogram som Cornerstone Europe för närvarande genomför för hela portföljen.

Den nordiska retailfonden som omfattar en miljard euro i investeringar i handelsfastigheter och rådges av Cornerstone Europe har nyligen investerat i 14 handelsfastigheter i Sverige och tre stora shoppingcentrum i Finland med en total uthyrningsbar yta på tre miljoner sq. ft. NRF Sweden Holding AB, genom dess direkta och indirekta dotterbolag, äger och förvaltar 14 handelsfastigheter i Sverige.

Cornerstone Real Estate Advisers LLC, med dotterbolag och kontor i USA, Storbritannien, Europa och Asien, är en av de största globala investerings- och fastighetsförvaltarna och medlem av MassMutual Financial Group. Den 31 mars 2013 hade Cornerstone och dess dotterbolag Cornerstone Europe över 40 miljarder dollar i fastighetstillgångar under förvaltning.

Cornerstone Europe och NRF Sweden Holding AB rådgavs av Mannheimer Swartling. Byråns team leddes av Thomas Pettersson och bestod av Veronica Stiller, Therese Jansson och Daniel Khayyami.