25 juli 2011 - Uppdrag

Carlyle och Providence avyttrar Com Hem till BC Partners

The Carlyle Group och Providence Equity Partners avyttrar Com Hem, en av Sveriges ledande leverantörer av tv, bredband och telefoni till det internationella riskkapitalbolaget BC Partners. Affären, som är villkorad av EU:s konkurrensprövning, förväntas slutföras i september 2011.

Så sent som i juni 2011, förvärvade bolaget Canal Digital Kabel-TV AB, en svensk leverantör av kabel-TV och IPTV-tjänster till cirka 220.000 hushåll, från Canal Digital Sverige AB, ett dotterbolag till Telenor.

Carlyle är en internationell kapitalförvaltare som investerar i fyra segment - private equity, fastigheter, globala marknadsstrategier och fond-i-fond-lösningar. Providence är ett ledande internationellt riskkapitalbolag som specialiserar sig på aktieinvesteringar i bolag inom media, kommunikation, informationstjänster och utbildning.

Carlyle och Providence rådgavs av Mannheimer Swartling i transaktionen. Byråns team leddes av Biörn Riese och Jan Holmius, främst assisterade av Christopher Arkbrant, Henrik Johansson och Richard Edström. Byråns team inkluderade även Patrik Marcelius, Emil Boström och Jenny Keisu (publik M&A och aktiemarknad); Thomas Pettersson och Catharina Belfrage Sahlstrand (bank och finans).