2 december 2015 - Uppdrag

Bufab förvärvar Apex Stainless Holdings Limited

Bufab har förvärvat samtliga aktier i Apex Stainless Holdings Limited (Apex Stainless) - ett privatägt, brittisk bolag specialiserat på distribution av fästelement i rostfritt stål, främst till kunder med bas i Storbritannien. Grundköpeskillingen uppgår till cirka 310 miljoner kronor grundat på ett "enterprise value".

Apex Stainless grundades 1991, och har sedan dess uppvisat en mycket stabil och lönsam tillväxt. I dag är Apex Stainless en av Storbritanniens ledande distributörer av fästelement i rostfritt stål. Bolaget har 110 anställda som arbetar i Rugby, Bilston, Teddington och Leeds, samt på tillverkningsenheten i Leicester.

Bufab är en koncern som erbjuder sina kunder en helhetslösning som Supply Chain Partner för inköp, kvalitetssäkring och logistik av C-Parts (skruvar, muttrar etc.). Koncernens huvudkontor finns i Värnamo och koncernen har cirka 830 anställda. Bufabs omsättning uppgick 2014 till 2,2 miljarder kronor. Bufab är noterat på Nasdaq Stockholm.

Bufab rådgavs av Mannheimer Swartling i transaktionen. Byråns team leddes av Johan Lekholm främst assisterad av Erik Hensfelt. Zoran Stambolovski och Adam Dolah biträdde avseende finansieringsfrågor. Walker Morris LLP, har agerat local counsel.